Відбувся науковий семінар на тему «Недоліки та правові колізії нового Закону України “Про акціонерні товариства”, щодо питань злиття акціонерних товариств»

12.11.2023 | 15:28

У четвер 9.11.2023 року о 14.00-15.20 відбувся науковий семінар аспіранта кафедри Інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права  Білана Петра Володимировича. На науковому семінарі аспірант публічно презентував результати своїх наукових досліджень.

Тема наукового семінару: «Недоліки та правові колізії нового Закону України “Про акціонерні товариства”, щодо питань злиття акціонерних товариств». Науковий керівник проф. ЯВОРСЬКА Олександра Степанівна. Опоненти доповідача: проф. СИНЧУК Світлана Миколаївна та доц. ШПУГАНИЧ Ірина Ігорівна.

У своїй доповіді аспірант зазначив, що на даному етапі розвитку національної системи права та євроінтеграційних процесів, зумовлених геополітичною та економічною необхідністю вступу України до Європейської спільноти, чинне законодавство піддається суттєвим змінам на відповідність нормативним актам ЄС. Не виключенням є сфера корпоративних відносин, а саме, що стосується господарських товариств, як основних форм для ведення бізнесу в Україні. Характеризуючи недоліки Закону України «Про акціонерні товариства», аспірант провів порівняльний аналіз вказаного нормативного-правового акту на відповідність Директиві Європейського парламенту і Ради ЄС 2017/1132 від 14 червня 2017 року щодо деяких аспектів корпоративного права.

Доповідач зазначив, що законодавчим органом було допущено ряд помилок при прийнятті Закону України «Про акціонерні товариства», що мають наслідком неузгодження даного нормативно-правового акту з нормами права ЄС та недостатньої правової регламентації досліджуваного кола правових відносин.

Детальніше із доповіддю аспіранта можна ознайомитись за посиланням.

Фотогалерея