Відбулась панельна дискусія «Освіта і наука в умовах воєнного стану»

28.02.2023 | 21:43

28 лютого 2023 року з ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів  та молодих учених юридичного факультету відбулась панельна дискусія «Освіта і наука в умовах воєнного стану».

З вступним словом учасників заходу звернувся декан юридичного факультету проф. Володимир Бурдін, який окреслив основні виклики, що постали перед українською освітою та наукою в умовах воєнного стану.

Дискусія відбулась в межах трьох панелей:

  • Наука в умовах воєнного стану та післявоєнний період: розвиток потенціалу та інтеграція до Європейського дослідницького простору. Співдоповідачі доц. Роман Шандра та студент Владислав Новосад.
  • Правові проблеми академічної доброчесності: нові виклики в умовах воєнного стану. Співдоповідачі: доц. Володимир Гончаров та студентка Анастасія Костюніна.
  • Модернізація освітнього законодавства в умовах воєнного стану: проблеми та перспективи. Співдоповідачі: асист. Богдан Вишневський та студент Любомир Караман.

Учасники дискусії обговорили проблеми, які виникли в сучасній освіті та науці, розглянули можливості їх подолання, також обговорили роль студентства у збереженні потенціалу та розвитку сучасної науки.