Відбулась зустріч з членами Громадської ради доброчесності

15.11.2018 | 16:00

10  листопада на  юридичному факультеті відбулась зустріч з членами Громадської Ради Доброчесності Галиною Чижик та Євгенією Моторевською  на тему: «Громадськість v недоброчесні судді: хто кого?»

Зустріч розпочалась з розповіді Галини і Євгенії про свою діяльність, що саме собою являє Громадська Рада Доброчесності, за якими критеріями перевіряють суддів, що саме собою являє висновок ГРД і як він може бути використаний у суді. Ця емоційна промова зразу ж захопила увагу всіх слухачів, які суботнього ранку відвідали ЛНУ ім. І. Франка з конкретною ціллю.

Наступним пунктом нашої лекції була розповідь про кожен з шести критеріїв оцінювання судді, на основі яких ГРД і робить свої висновки. Галина і Євгенія зупинялися на кожному пункті з детальними роз‘ясненнями для того щоб ми краще могли погрузитись у суть їх роботи.

Також важливим і досить веселим етапом нашої дискусії було наведення конкретних прикладів з їх робочої практики, що допомогло краще зрозуміти кожен з критеріїв.

Загалом зустріч була дуже інформативною і мотивуючою, а найголовніше – це практикуючі поради, що були особливо корисними майбутнім суддям.