ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ СТАЛИ УЧАСНИКАМ ШКОЛИ З АДМІНІСТРАТИВНОЇ ПРОЦЕДУРИ

18.07.2024 | 11:43

11-12 липня 2024 р. у Львові відбулась уже друга Школа з адміністративної процедури – унікальна платформа для експертного обговорення практики реалізації положень нового Закону України «Про адміністративну процедуру». У Школі взяли участь представники практично усіх провідних правничих шкіл України, судді Верховного Суду та колеги-адміністративісти з Латвії, які поділились досвідом імплементації відповідного законодавства.

Однією з ключових тем Школи став досвід викладання адміністративної процедури на юридичних факультетах України протягом останнього року. Модератором присвяченої цій темі сесії виступив професор нашої кафедри адміністративного та фінансового права Андрій Школик, який презентував усім учасникам найновіші підходи щодо викладання адміністративної процедури на кафедрі, як у межах базової дисципліни «Адміністративне право», так і окремого вибіркового курсу «Адміністративно-процедурне право». Учасники Школи жваво реагували і ділилися досвідом викладання адміністративної процедури у своїх університетах та власним баченням ефективної реалізації навчальних курсів з тематики адміністративної процедури.

Львівську правничу школу на заході також представила доцентка кафедри адміністративного та фінансового права Наталія Хлібороб, виступ якої було присвячено цифровізації адміністративної процедури.

Захід було проведено за підтримки проєкту Європейського Союзу EU4PAR2 спільно із Міністерством юстиції України, Національною академією правових наук України та Юридичним факультетом Львівського університету.