16 листопада відбулася Урочиста академія з нагоди 100-річного ювілею Союзу Українських адвокатів

16.11.2023 | 15:20

16 листопада відбулася Урочиста академія з нагоди 100-річного ювілею Союзу Українських адвокатів!

Подія була спільно організована Національною асоціацією адвокатів України, Радою адвокатів Львівської області та юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка.

Круглий стіл був присвячений обговоренню питань адвокатського самоврядування, правил адвокатської етики в теорії та на практиці Союзу Українських Адвокатів.

Також, було закцентовано увагу на світових стандартах врегулювання адвокатської професії та незалежності адвокатських корпорацій.

Учасниками круглого столу були адвокати та провідні науковці з різноманітних освітніх інституцій України й Польщі.

Із привітальним словом звернувся декан юридичного факультету, професор Володимир Бурдін, який наголосив на важливості заходу.

Володимир Миколайович вкотре підтвердив необхідність співпраці органів адвокатського самоврядування з юридичним факультетом, оскільки спільна діяльність дозволяє готувати спеціалістів високого рівня, організовувати практику студентів та формувати вектор високих стандартів, що ставляться до даної професії.

За результатами круглого столу було ухвалено Резолюції щодо актуалізації досліджень з історії загальної й регіональної адвокатури України та адвокатської біографістики, а також вивчення й збереження інформації про сучасних представників адвокатури – захисників української державності в російсько-українській війні.