Зустріч з Головою Конституційного Трибуналу Республіки Польща Анджеєм Жепліньским

12.09.2016 | 11:00

Голова Конституційного Трибуналу Республіки Польща, суддя, професор Варшавського університету Анджей Жепліньскі 10 вересня 2016 року відвідав Львівський національний університет імені Івана Франка, де взяв участь в урочистому відкритті цьогорічної Школи Польського та Європейського права.

З вітальним словом звернувся до присутніх проректор із науково-педагогічної роботи, професор Ярослав Гарасим. Ярослав Іванович наголосив на важливості візиту Анджея Жеплінські до Львівського університету, який охоче погодився зустрітися з молодими юристами, котрі студіюють польське та європейське право у ЛНУ ім. Івана Франка. «Слухачі Школи Польського та Європейського права матимуть унікальну можливість поспілкуватися з відомим юристом й отримати відповіді на свої запитання з перших уст», – сказав проректор.

Із лекцією про проблеми функціонування Конституційного Трибуналу Республіки Польща, в контексті розв’язання питань, пов’язаних із діяльністю Конституційного суду, виступив професор Варшавського університету, Член Гельсінського комітету в Польщі, спеціаліст у галузі кримінології, кримінального права і прав людини, Голова Конституційного Трибуналу Анджей Жепліньский. Під час лекції йшлося про важливість існування в державі органу конституційного контролю. Анджей Жепліньскі також детально проаналізував проблеми функціонування Конституційного суду в Польщі та Україні, зосередивши увагу на спільних і відмінних рисах.

Розповідаючи учасникам заходу про основні напрями роботи Школи, декан юридичного факультету, професор Володимир Бурдін зазначив: «Школа Польського та Європейського права розпочала функціонування в рамках співпраці між факультетом права і адміністрації Ягеллонського університету у Кракові (Польща) та юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка. Проект спрямований на ознайомлення студентів Університету з особливостями національного права Республіки Польща та основами права Європейського Союзу, а також на оволодіння професійної іноземної (польської мови), що актуально для порівняльно-правових досліджень, адже це сприяє отриманню ширших перспектив продовження навчання за кордоном (на магістерських програмах) і працевлаштуванню».

Додамо, що під час урочистостей найкращим студентам Школи Польського та Європейського права ЛНУ ім. Івана Франка польський адвокат Павел Сікора вручив запрошення на оплачуване стажування в Адвокатській конторі «Кубас Кос Галковскі».

Нагадаємо, що Школа Польського та Європейського права функціонує на юридичному факультеті Університету з 2007 року. Традиційно лекції у Школі проводять професори факультету права та адміністрації Ягеллонського університету спільно з викладачами, запрошеними з інших університетів Польщі, польською мовою. Більшість викладачів Школи – провідні науковці, фахівці у сфері права, відомі юристи-практики, судді Конституційного Трибуналу Польщі й третейські судді.

За матеріалами Прес-центру ЛНУ ім. І.Франка

2016-09-11-lawers-04 2016-09-11-lawers-03  2016-09-11-lawers-06

2016-09-11-lawers-08 2016-09-11-lawers-11