Зустріч із представниками Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів та Консультативої місії ЄС в Україні

14.10.2023 | 20:10

13 жовтня відбулась зустріч декана Володимира Бурдіна та викладачів юридичного факультету з Головою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) Андрієм Гнатівим і представницями Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС) Крістіаною Маккʼіозі та Світланою Олійник.

На зустрічі були підбиті підсумки щодо співпраці між сторонами. Зокрема, йшлось про співпрацю в ключі підготовки тестових та практичних завдань для відбору осіб на прокурорські посади.

Велика частина активностей була здійснена в рамках договору, попередньо підписаного між КДКП та юридичним факультетом Львівського університету.

Андрій Гнатів звернув увагу на те, що тестові та практичні завдання високого рівня дали можливість зробити конкурс дійсно успішним.

🔹До тестування було допущено 1218 осіб.
🔹Фактично взяли участь 1011 кандидатів, із яких 592 – успішно пройшли тестування, набравши мінімальні або більші за мінімальні тестові бали.
🔹У виконанні практичного завдання взяли участь 567 кандидатів.

Координатор групи розробників тестових завдань, заступник декана юридичного факультету Віталій Чорненький подякував колегам з КДКП та КМЄС за ефективну співпрацю та надану консультативну підтримку.

У другій половині дня в гібридному форматі відбулась зустріч групи розробників тестових завдань із членами КДКП та КМЄС.

На ній сторони обговорили як особливості тестування, так і саму процедуру добору, порівнюючи її з кращими європейськими практиками.

Старша радниця з питань прокуратури КМЄС Крістіана Маккʼіозі детально ознайомила учасників із подібними процедурами в Італії.

Експертка з питань реформи прокуратури КМЄС Світлана Олійник підбила підсумки дня та наголосила на подальших перспективах співпраці!