Завідувач кафедри цивільного права та процесу юридичного факультету проф. Коссак В. М. взяв участь у міжнародній конференції «Медіація в судовій правоохоронній та правозахисній системах”»

11.06.2019 | 08:19

30-31 травня 2019 р. завідувач кафедри цивільного права та процесу юридичного факультету проф. Коссак В. М. взяв участь у міжнародній конференції, присвяченій процедурі медіації як виду альтернативного судочинства в Одеському університеті внутрішніх справ. Конференція проводилася за підтримки німецького фонду Зайделя.
Учасники конференції обмінялися думками щодо місця альтернативного розв’язання спорів в системі юрисдикційних органів. Було проаналізовано досвід країн, в яких затверджено законодавчі акти в області примирювальних процедур, зокрема медіаційних.
Медіація може розглядуватися як досудовий етап вирішення спорів в в господарському судочинстві, при розгляді сімейних справ про розподіл спільного нажитого майна подружжя та проживання дітей, справ приватного кримінального обвинувачення тощо. В рамках конференції була проведена рольова гра, яка засвідчила можливості медіації, як способу розв’язання спорів. Учасники конференції підтримали пропозицію про доцільність прийняття Закону України «Про медіацію».