Завершились міжнародні тренінги «Римське право як фундамент європейської правової культури: досвіди України та Польщі»

15.04.2019 | 20:39

На факультеті відбулись міжнародні тренінги «Римське право як фундамент європейської правової культури: досвіди України та Польщі».

Організаторами тренінгів виступили юридичний факультет Львівського національного університету та Академічна Гільдія Пія XI у Любліні, за сприяння кафедри історії держави, права та політико-правових вчень Львівського національного університету та кафедри римського права Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ.

Першого дня тренінгів майже півсотні учасників з Польщі та України мали можливість послухати лекції доктора права, завідувача кафедри римського права і ідейного натхненника україно-польської зустрічі у такому форматі Мацєя Йонци та його колеги доктора права, завідувача кафедри історії держави, права та політико-правових вчень проф. Ігора Бойка, а також викладачів університетів зі Львова, Києва, Любліна, Ряшіва і Катовіц: Ганни Федущак-Паславської, Андрія Коваля, Божени Чех-Єзєрської, Віри Качур, Володимира Кахнича, Войцєха Косіора, Мар’яна Бедрія, Ґжеґожа Нанцкі та старшого юриста Секретаріату ЄСПЛ Тараса Пашука.

Другого дня тренінгів відбулась українсько-польська конференція з римського права для студентів та аспірантів, на якій з доповідями виступили українські та польські аспіранти, магістри права та студенти-правники: Анна Петрів, Кароль Адамчевський, Богдан Гутів, Міхал Левандовський, Марлєна Пжигода, Тарас Галабурда, Кароліна Ґоусь, Наталія Клочко, Наталія Дубель, Олена Болюх, Люц’я Кєлєсіньска, Ельвіра Гаврилюк, Ян Ольшевський та Олена Панахид.

Організатори висловлюють щиру подяку усім учасникам, які взяли активну участь у тренінгах та сприяли їхній налагодженій роботі. Вони висловлюють сподівання, що подібні зустрічі, які мають на меті обговорення римського права, його рецепції у сучасному приватному і публічному праві України і Польщі, стануть регулярними, а їхня географія розшириться.

Завантажити фотозвіт  можна за посиланням