ЗАНЯТТЯ У ШКОЛІ ПОЛЬСЬКОГО ТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРАВА

20.03.2022 | 15:32

19 березня 2022 року, в рамках співпраці між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Ягеллонським університетом у Кракові, розпочала роботу Школа Польського та Європейського Права.
Викладачі Факультету Права та Адміністрації Ягеллонського університету в Кракові др. Агата Цебера та др. Якуб Фірлус прочитали лекцію на тему: «Основи адміністративного права Республіки Польща». В рамках лекції представлено поняття та основи виконання адміністративної процедури та нормативний порядок видання адміністративних рішень. Значну частину лекції викладачі присвятили характеристиці порядку оскарження адміністративних рішень в адміністративному та судовому порядках.
Особливе зацікавлення викликала проблематика щодо особливостей складання скарг в адміністративному порядку та порядку подання заяв до адміністративних судів Республіки Польща. Викладачами також наголошено на існуючих проблемах практичного застосування норм польського Кодексу про адміністративну процедуру.
Незважаючи на обставини, що це перша лекція та матеріал представлено польською мовою, а також на факт проведення лекції під час оголошеного воєнного стану, на ній були присутні більшість студентів які відзначили, що лекція була цікавою та пізнавальною, зважаючи на представлені відмінності у нормативних стандартах України та Польщі, а також на спосіб висвітлення теми, оскільки викладачі наводили багато практичних прикладів та вирішували разом із студентами практичні задачі з адміністративного права.