Юридичний факультет Львівського національного університету спільно з Історико-меморіальним музеєм полковника Євгена Коновальця презентували виставку «Євген Коновалець – легенда нації»

12.12.2023 | 16:03

Юридичний факультет Львівського національного університету спільно з Історико-меморіальним музеєм полковника Євгена Коновальця презентували виставку «Євген Коновалець – легенда нації».

Полковник Коновалець відомий як засновник та перший голова Організації українських націоналістів, що загинув від рук радянського агента в 1938 році у Роттердамі.

На відкритті виставки був присутній проф. Володимир Бурдін, який у своєму вітальному слові відзначив тісний зв’язок Є. Коновальця з нашим юридичним факультетом.

Саме тут Євген Михайлович навчався, брав активну участь у студентському житті своєї Альма-матер, був одним із лідерів українського студентського руху, а також був обраним до складу Головної управи Українського студентського союзу.

Виставку презентувала старший науковий співробітник Історико-меморіального музею полковника Євгена Коновальця – Оксана Яцкович.

Факультет та Музей запрошують усіх охочих відвідати виставку, відчинену щодня до 15 грудня 2023 року.

У всіх відвідувачів буде можливість прослухати неймовірну історію життя та діяльності Євгена Коновальця, представлену Оксаною Яцкович (щодня з 10:00 до 12:00), і в такий спосіб долучитись до вшанування пам’яті одного з найвидатніших синів українського народу першої половини ХХ ст.