ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАУКОВО-ПРАКТИЧНИХ ЗАХОДАХ

26.11.2021 | 22:14

26 листопада видалося багатим на науково-практичні заходи у сфері публічного права.
На базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, за підтримки численних українських партнерів, серед яких і Львівський національний університет імені Івана Франка, та закордонних науково-дослідних установ з Австрії, Болгарії, Румунії, Молдови та Словаччини, проведені Буковинські осінні адміністративні читання. Така широка географія забезпечила різносторонність та високий теоретичний рівень обговорюваних проблем у ключі останніх реформ в сфері адміністративного права.
У вітальному слові професор кафедри Володимир Володимирович Решота привітав учасників міжнародного науково-практичного заходу від імені Університету та Кафедри та побажав плідних і конструктивних обговорень, а також представив доповідь про обов’язковість правових висновків Верховного Суду для публічної адміністрації.

Доцент кафедри Олег Володимирович Ільницький у своїй доповіді розкрив авторські підходи до вирішення проблем вибору форми провадження у адміністративному процесі при розгляді окремих нормативних категорій складних справ.

Водночас, на базі Державного податкового університету відбувся ІІ Міжнародний податковий конгрес. Цьогоріч цей періодичний захід мав виняткове значення, оскільки став не лише майданчиком різносторонніх обговорень проблем фінансової системи, але й був приурочений до відзначення 100-річчя Університету. Це зумовлювало високий рівень представництва як з боку науковців, так і практиків фінансової діяльності з України та закордону.
Новітні технології дозволили доценту кафедри Олегу Володимировичу Ільницькому також взяти участь у восьмій панелі «Правове забезпечення державної фіскальної політики» з доповіддю «Прощення боргу за кредитними зобов’язаннями в іноземній валюті для цілей оподаткування з податком доходів фізичних осіб».