ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ БЕРУТЬ АКТИВНУ УЧАСТЬ У ВПРОВАДЖЕННІ ПОЛОЖЕНЬ ЗАКОНУ УКРАЇНИ “ПРО АДМІНІСТРАТИВНУ ПРОЦЕДУРУ” НА ПРАКТИЦІ

23.02.2024 | 20:58

Викладачі кафедри адміністративного та фінансового права професор Андрій Школик та доцентка Наталія Хлібороб провели черговий тренінг щодо застосування положень ЗУ “Про адміністративну процедуру” у роботі органів місцевого самоврядування.


☝️ Важливо відзначити, що новий закон визначає єдині для всіх принципи, строки та порядок розгляду адміністративних справ, а також загальні умови відкликання чи визнання недійсними адміністративних актів.
☝️ Серед новел закону є положення про можливість утворення адміністративним органом комісії з розгляду скарг. Особливої значущості це набуває у випадках відсутності органу вищого рівня, який би міг розглянути скаргу, і що є вкрай актуально для органів місцевого самоврядування.
Захід організований Львівською обласною військовою адміністрацією за підтримки проекту Європейського Союзу EUPAR. Висловлюємо вдячність за високий рівень організації заходу та співпрацю керівниці Управління фінансового аналізу та публічних закупівель пані Лесі Бордун та керівниці Відділу фінансового аналізу Ользі Коритнюк.