ВИКЛАДАЧІ ФАКУЛЬТЕТУ ЗАБЕЗПЕЧИЛИ ПРОВЕДЕННЯ КУРСІВ З ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ

16.06.2018 | 23:34

З 11 до 15 червня 2018 року викладачі Юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка на базі Відділення педагогічної та сертифікаційної освіти Центру доуніверситетської та сертифікаційної освіти Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської освіти ЛНУ ім. І. Франка провели курс лекцій з питань запобігання та протидії корупції для працівників підрозділів Дирекції із запобігання та протидії корупції Державного підприємства «Національна електрогенеруюча акціонерна компанія «Енергоатом».

Лекції відбувалися в рамках курсів підвищення кваліфікації за короткостроковою програмою (36 аудиторних годин), право на проведення якої Університет отримав за результатами проведеного конкурсного відбору поданої комерційної пропозиції, підготованої працівниками Відділення педагогічної та сертифікаційної освіти ЦДСО ІПО та ДО ЛНУ ім. І. Франка, до складу якої увійшла програма підготовки, підготована фахівцями Юридичного факультету ЛНУ ім. І.Франка, інформація про професорсько-викладацький склад, який проводив заняття, та матеріально-технічну базу Університету. Вони змогли переконати у найвищій якості та організації таких курсів саме на базі Університету.

Таким чином, протягом тижня група відповідальних працівників відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом» – Южно-українська АЕС, Хмельницька АЕС, Запорізька АЕС, Рівненська АЕС, Агропроектінжиніринг прослухала курс лекцій з проблем запобігання та протидії корупції. До підготовки і проведення лекцій буди залучені викладачі трьох кафедр Факультету: кафедри адміністративного та фінансового права – доц. Н. Янюк, доц. О. Ільницький, доц. В. Решота, кафедри кримінального права та кримінології – проф. В Бурдін, доц. О. Денькович, кафедри кримінального процесу та криміналістики – проф. В. Нор, доц. І. Жолнович. Методичне забезпечення курсів забезпечувала О. Лепех.

Таким чином, згідно з програмою курсів слухачі прослухали лекції щодо основних проблем застосування норм Закону України «Про запобігання корупції» в частині організації антикорупційної політики на підприємствах, в установах та організаціях, дотримання встановлених антикорупційних обмежень, здійснення фінансового контролю в рамках антикорупційних заходів, системи координації та співпраці між антикорупційними структурами апарату держави, особливості відповідальності за корупційні правопорушення та правопорушення, пов’язані із корупцією, а також розслідування відповідних справ. Змістовне наповнення та концентроване наповнення курсів дозволило у короткий строк охопити максимально широке коло питань, які становлять інтерес для слухачів.

Водночас, така форма співпраці стала корисною не лише для гостей Університету, які змогли поповнити свої професійні знання новелами нормативно-правового регулювання та здобутками доктрини, але й для викладачів-учасників програми, оскільки вони отримали черговий цікавий досвід від конструктивного спілкування із професійною досвідченою аудиторією, поповнили свій інструментарій новими «кейсами»-прикладами та питаннями, які потребують наукового опрацювання на практиці, що буде використано ними у своїй подальшій науковій та педагогічній діяльності. Безперечно, що така форма роботи Університету є взаємовигідною та дозволяє йому укріплювати реноме багатопрофільної науково-дослідної та освітньої установи. Про успішність проведених курсів свідчать позитивні відгуки учасників.

На згадку про курси кожен учасник, крім знань, отримав також свідоцтво про підвищення кваліфікації, яким засвідчено прослухане змістовне наповнення програми.

Натомість за умовами договору у вересні 2018 року Університет очікує на наступну групу слухачів.