ВИКЛАДАЧІ ФАКУЛЬТЕТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ДРУГИХ ЗЕЛЕНОГУРСЬКИХ ЗУСТРІЧАХ КОНСТИТУЦІОНАЛІСТІВ, ПРИСВЯЧЕНИХ 40-річчю НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФЕСОРА БОГУСЛАВА БАНАШАКА

19.10.2017 | 15:20

16-17 жовтня 2017 року у м. Зелена Гура (Республіка Польща) відбувався традиційний науковий захід – Зеленогурські зустрічі конституціоналістів. Окрім щорічного широкого представництва науковців провідних вузів та службовців Венеціанської комісії «Через право до демократії», делегацій конституційних судів, парламентарів та урядників з держав Європи та Південної Америки і високого рівня фахової наукової дискусії, відмінною ознакою цьогорічних Зустрічей стало святкування 40-річчя професійної діяльності декана Факультету права і адміністрації Університету в Зеленій Гурі, одного з провідних конституціоналістів Європи, професора Богуслава Банашака.

З метою представництва Львівського національного університету імені Івана Франка у відзначені доробку ювіляра, викладачі юридичного факультету – професор кафедри конституційного права Іван Панкевич та доцент кафедри адміністративного та фінансового права Олег Ільницький – долучилися до підготовки та взяли участь у самих Зустрічах. Так, зокрема, проф. І. Панкевич виступив одним із рецензентів у складі міжнародної колегії до книги про актуальні проблеми конституціоналізму, присвяченої ювілею професора Б. Банашака, що була презентована на Зустрічах, а доцентом О.В. Ільницьким було підготовано реферативний огляд конституційно-правового регулювання основ Державного бюджету в Україні, розміщений у тому ж виданні.

Також, на святковому вечорі, проф. І. Панкевич вручив професорові Б. Банашаку пам’ятні відзнаки та подарунки від Львівського національного університету ім. І. Франка та юридичного факультету, побажав продовження успішної наукової роботи, висловив надію на подальшу співпрацю, чим ювіляр був приємно зворушений та запевнив у своїй щирій вдячності за виявлену йому пошану та прихильності до колективу Університету.