ВИКЛАДАЧ КАФЕДРИ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ОСВІТНЬОМУ ЛЕКТОРІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-АКТИВІСТІВ «КУДИ ЙДУТЬ ВАШІ ГРОШІ? АБО ЯК ПРАЦЮЮТЬ ПОДАТКИ»

04.03.2024 | 10:47

2 березня 2024 року у приміщення Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука Науковим товариством юридичного факультету Львівського університету та SaLaT («Students about Law and Taxes») – спільнота студентів фінансистів та правників – було проведено освітній лекторій про економічно-фінансовий та правовий бік функціонування системи оподаткування. Захід зібрав зацікавлених студентів Львова у питаннях розуміння що ж таке податки, яка їхня природа та призначення для функціонування держави, а також у житті кожного з нас.

Організатори запросили лекторами Наталію СИНЮТКУ – кандидата економічних наук, доцента катедри фінансів Національного університету «Львівська політехніка», радник податкової та митної служби ІІ рангу, а також Олега ІЛЬНИЦЬКОГО – кандидата юридичних наук, доцента катедри адміністративного та фінансового права юридичного факультету Львівського університету.

Не зважаючи на оголошений формат лекторію, запрошені лектори виступили радше модераторами активних дискусій, які розгорілися навколо питань необхідності податків як способу забезпечення виконання державою чи іншими публічними утвореннями її завдань і функцій на користь громадян, а також спонукання до належного виконання своїх податкових обов’язків через розбудову ефективної системи оподаткування на базі впровадження принципів рівності та соціальної справедливості.

Незважаючи на різний освітній рівень та навчальні спеціальності учасників, висловлені ними думки складалися у єдину картину студентських уявлень про таке важливе соціально-економічне явище як з загальної, так і професійної точки зору.
Приємним бонусом було вітальне частування для учасників, а також сюрпризи від організаторів за найвищу активність під час заходу. Але кожен із тих, хто цього дня відвідав захід, однозначно отримав нові знання, нові знайомства та гарний настрій.