Візит студентів магістратури до Конституційного Суду України

05.10.2016 | 16:13

4 жовтня 2016 року до Конституційного Суду України завітали студенти-магістри юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка разом з доцентом кафедри конституційного права Оленою Бориславською.
На початку екскурсії гості відвідали бібліотеку, де вони ознайомилися з бібліотечним фондом, що зберігає унікальні видання, збірники наукових праць, матеріали наукових конференцій, присвячені актуальним проблемам конституційної юрисдикції, а також мали змогу погортати сторінки загальнодержавного періодичного видання «Вісник Конституційного Суду України».
Після цього, магістри завітали до архіву Конституційного Суду України, в якому зберігаються матеріали справ, щодо яких Судом прийнято рішення або дано висновок, та інші матеріали щодо діяльності єдиного органу конституційної юрисдикції в Україні. Працівники цього структурного підрозділу розповіли гостям про порядок та умови зберігання справ в архіві.
У ході екскурсії гості побували в Залі засідань, прес-центрі Суду, де працівники Прес-служби розповіли їм про історію та діяльність єдиного органу конституційного судочинства, зокрема про порядок формування КСУ, його повноваження, особливості конституційного провадження та форми звернення до Суду.
У музейній експозиції відвідувачі переглянули експонати, серед яких сувеніри, медалі, книжкові видання, подаровані органами конституційної юрисдикції зарубіжних країн, міжнародними організаціями, а також вітчизняними органами державної влади, судовими установами, навчальними закладами.
Під час екскурсії студенти Львівського університету змогли поспілкуватися із суддею Конституційного Суду України Станіславом Шевчуком і отримати відповіді на актуальні питання, які їх цікавили, а також з Головним консультантом сектору правових позицій Управління порівняльних досліджень і правових позицій Секретаріату Конституційного Суду України та випускницею юридичного факультету ЛНУ Мартою Сподарик про специфіку роботи у суді.

img_1980_s img_1999_s img_2012_s

За матеріалами прес-служби Конституційного Суду України.