Відублись онлайн-лекції судді Верховного суду Республіки Польща, професора Адама Редзіка

01.06.2020 | 16:31

22 та 25 травня Адам Редзік професор Варшавського Університету, суддя Верховного Суду Республіки Польща проводив лекції у Школі Польського та Європейського Права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка на тему: «Органи правової допомоги та судочинства в Республіці Польща».

Під час лекцій професор Адам Редзік детально охарактеризував стандарти функціонування системи органів судової влади, а також нормативні та етичні норми навчання, виховання та призначення суддів у Республіці Польща.


У другій частині зустрічі, яка відбулась в понеділок 25 травня, професор Адам Редзік головним чином зосередив увагу на функціонуванню органів правової допомоги. Серед іншого лектор детально розказав які представники прав громадян є в Польщі, зокрема, про правовий статус Речників прав людини, прав пацієнтів, споживачів та інших. На особливу увагу заслуговує характеристика порядку набуття статусу та порядок виконання професії адвоката в Польщі.

У вказаній лекції взяли участь студенти, аспіранти та викладачі юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, а також практикуючі адвокати Львова. Учасниками лекціями були і представники юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету.