Відбувся круглий стіл «Медіація у кримінальному провадженні»

19.05.2016 | 09:00

19 травня 2016 року в залі засідань вченої ради юридичного факультету відбувся круглий стіл – обговорення результатів правової дослідницької групи «Медіація у кримінальному провадженні», яку було організовано в рамках академічного напрямку діяльності ELSA Lviv спільно з юридичним факультетом ЛНУ ім. І.Франка.

Участь у круглому столі взяли наступні представники професійної спільноти: Василь Ревер – заступник голови апеляційного суду Львівської області, Павло Богуцький – генеральний директор Європейської Правничої Компанії, Ігор Микитин – директор  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, Барбара Калюжна – директор Міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, Данило Антощак – прокурор прокуратури Львівської області, Василь Василаш – завідувач кафедри кримінального права та кримінології, Світлана Ільницька та Анна Лиско – представники Львівського центру медіації й інші зацікавлені особи.

Захід був організований з метою обговорити результати роботи правової дослідницької групи «Медіація у кримінальному провадженні», яка була організована у напрямку академічної діяльності ELSA Lviv.

Правова дослідницька група – це група студентів та молодих юристів, які здійснюють науково-правове дослідження з обраної тематики у встановлені терміни, під керівництвом наукового керівника та куратора групи. Результатом цієї форми діяльності є оформлення звіту та представлення результатів дослідження на конференціях, круглих столах.

У результаті палких дискусій та активного обговорення піднятої проблеми учасники дійшли спільної думки, що медіація у кримінальному провадженні. як і медіація у будь-якій сфері юридичної практики буде можлива лише тоді, коли суспільство буде готове адекватно сприймати цей альтернативний спосіб вирішення спору. Саме тому одним із завдань учасників правової дослідницької групи є пропагування ідей відновного правосуддя.

Організатори висловлюють слова вдячності Павлу Петровичу Богуцькому – генеральному директору Європейської Правничої Компанії за фінансову підтримку публікації результатів роботи правової дослідницької групи та всім, хто долучився до організації вказаного заходу.

IMG_9195 IMG_9236 IMG_9210