Відбувся І тур конкурсу студентських наукових робіт у 2020-2021 році

06.02.2021 | 12:41

28 січня 2021 року на юридичному факультеті відбувся І тур конкурсу студентських наукових робіт, в якому взяли участь 14 студентів різних курсів юридичного факультету.

Студенти, після попереднього рецензування їх наукових робіт, виступили із презентаціями їх наукових результатів.

До складу конкурсної комісії входили викладачі юридичного факультету: Стецик Н. В., заступник декана юридичного факультету – голова комісії; Добрянський С. П., доцент кафедри теорії та філософії права; Михайлів М. О., доцент кафедри цивільного права та процесу; Сень І. З., асистент кафедри кримінального права та кримінології; Суханов М. О., асистент кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права; Коваль А. Ф., доцент кафедри історії держави та права, політико-правових учень; Бориславська О. М., доцент кафедри конституційного права; Ільницький О. В., доцент кафедри адміністративного та фінансового права; Ласько І. М., доцент кафедри соціального права.

Студентка 2 курсу Бомко Сніжана Ігорівна представила результати дослідження на тему «Неповнолітні і покарання – крізь призму кримінального закону».

Студентка 2 курсу Габа Анна Ігорівна представила результати дослідження на тему «Цивільно-правові аспекти права на трансплантацію».

Студентка 2 курсу Нечипорук Ярина Володимирівна доповіла результати дослідження на тему «Інститут конституційної скарги в Україні: проблеми запровадження та функціонування».

Студент 2 курсу Новак Дмитро Євгенович доповів результати дослідження на тему «Глобальна тенденція зниження рівня насильства: історично-правовий аспект».

Студентка 2 курсу Нос Юлія Степанівна доповіла результати дослідження на тему «Особливості адміністративно-правових режимів воєнного та надзвичайного станів».

Студентка 2 курсу Степанюк Вікторія Миколаївна доповіла результати дослідження на тему «Право на необхідну обрну: кримінально-правове регулювання».

Студентка 3 курсу Дерев’янко Алісія Олександрівна доповіла результати дослідження на тему «Ґендерно-обумовлене насильство: проблеми відповідальності за Кримінальним кодексом України».

Студентка 3 курсу Дроздовська Божена Тарасівна доповіла результати дослідження на тему «Середньострокове бюджетне планування – спосіб забезпечення визначеності бюджетної політики в Україні».

Студент 3 курсу Ільчишин Богдан Васильович доповів результати дослідження на тему «Незаконне заволодіння транспортним засобом: проблеми кримінально-правової оцінки».

Студент 3 курсу Лис Володимир Володимирович доповів результати дослідження на тему «Штучний інтелект: правові та морально-етичні проблеми».

Студент 3 курсу Матвіїв Назарій Євгенович доповів результати дослідження на тему «Інститут державного фінансування політичної діяльності. Реформа фінансування політичних партій в Україні».

Студентка 4 курсу Закорчемна Ольга Ярославівна доповіла результати дослідження на тему «Свобода та її прояв у різних сферах життя людини: філософський аспект».

Студентка 4 курсу Горохівська Ірина Тарасівна представила результати дослідження на тему «Охорона прав інтелектуальної власності у сфері індустрії моди».

Студент 1 курсу магістратури Голєв Олег Євгенійович доповів на тему «Розуміння людської гідності у рішеннях Конституційного Суду України та Європейського суду з прав людини».

За результатами оцінювання конкурсної комісії:

Голєв Олег Євгенійович, Нечипорук Ярина Володимирівна та Нос Юлія Степанівна візьмуть участь у ІІ турі конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю “Право”, який проходитиме в м. Запоріжжя на базі Запорізького національного університету;

Новак Дмитро Євгенович візьме участь у ІІ турі конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності “Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень; філософія права”, який проходитиме в м. Харків на базі Харківського національного університету внутрішніх справ;

Матвіїв Назарій Євгенович візьме участь у ІІ турі конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності “Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право”, який проходитиме в м. Харків на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;

Бомко Сніжана Ігорівна, Дерев’янко Алісія Олександрівна та Ільчишин Богдан Васильович візьмуть участь у ІІ турі конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності “Кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право”, який проходитиме в м. Київ на базі Національного авіаційного університету;

Габа Анна Ігорівна та Горохівська Ірина Тарасівна візьмуть участь у ІІ турі конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності “Цивільне та сімейне право”, який проходитиме в м. Одеса на базі Національного університету “Одеська юридична академія”;

Лис Володимир Володимирович візьме участь у ІІ турі конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності “Інтелектуальна власність”, який проходитиме в м. Чернігів на базі Національного університету «Чернігівська політехніка».

Вітаємо переможців та бажаємо успіху в наступному ІІ етапі конкурсу студентських наукових робіт.