Відбулися навчальні судові засідання з адміністративного судочинства за участю студентів юридичного факультету Львівського національного універистету ім. Івана Франка та студентів сумських вищих навчальних закладів

16.12.2017 | 11:19

14 грудня 2017 року студенти нашого Факультету (магістри комплексної освітної-професійної спеціалізації “Правосуддя”) під організаційним керівництвом доцента кафедри адміністративного та фінансового права Володимира Решоти взяли участь у навчальних судових засіданнях на базі Львівського окружного адміністративного суду. Особливостями цього заходу, від низки схожих, як вже відбувалися на факультеті, стало те, що процесуальні опоненти студентів знаходилися у м. Суми – студенти тамтешніх вищих навчальних закладів. Комунікацію між ними дала змогу налагодити судова система відеоконференцзв’язку.

Таким чином студенти не просто в черговий раз випробували свої професійні здібності, які, до слова, базувалися на реальних фабулах з практики Львівського та Сумського окружних адміністративних судів та оцінювалися чинними суддями цих судів, але й новітні технології, які є на службі українського судочинства. Особливої актуальності такі набувають у світлі судової реформи, що одним з основних здобутків пропонує ширше впровадження елементів “Електронного суду” в рамках забезпечення доступності особи до суду.

Позитивний ефект проведеного заходу однозначно відзначили усі учасники та висловили сподівання на продовження цікавої співпраці. Найбільш же цікавим наслідком навчальних судових засідань стало те, що як би парадоксально це не звучало, суди поєднали людей.

Connecting people…)))