Відбулися ІІІ Всеукраїнські студентські дебати з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка

29.09.2021 | 16:54

Завершилися ІІІ Всеукраїнські судові дебати з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка


Захід був організований кафедрою адміністративного та фінансового права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, зі студентською організацією «Європейська асоціація студентів права» («ELSA») та за підтримки Восьмого апеляційного адміністративного суду. На жаль, добра традиція періодичності проведення Дебатів як форми інтерактивної методики здобуття студентами професійних умінь та навичок була порушена через об’єктивні обставини. Однак, активна участь цьогоріч засвідчила прихильність студентів-учасників до такого формату зустрічей та навчання.

Від імені організаторів хочемо висловити вдячність суддям Восьмого ААС Михайлу Плішу, Оксані Мікулі, Тарасу Онишкевичу, Надії Ільчишин, Андрію Курильцю та Оксані Гінді, а також адвокатам Ганні Лиско, Олегу Луціву, Мар’яні Плавайко, Петру Кравчуку, які виступили у ролі суддів під час усних раундів, з яких складалися дебати (два відбіркових, півфінальний та фінальний). Їхня фаховість та відданість дозволили забезпечити об’єктивність і справедливість оцінювання, забезпечило практичну компоненту освітнього процесу у формі проведення Дебатів.

Окрема подяка Заступнику голови Восьмого ААС Віталію Затолочному, який взяв участь у нагородженні переможців. Слова вдячності також і Голові Восьмого ААС Олегу Заверусі, який завжди з великим ентузіазмом підтримує студентські ініціативи та поглиблює співпрацю із Факультетом та Кафедрою.

Відкрив церемонію нагородження переможців, та особисто привітав переможців та учасників Дебатів суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Володимиру Кравчуку, який у своєму вступному слові надав цінні рекомендації щодо підвищення професійної майстерності студентів-правників.


Щирі слова вдячності адміністрації юридичного факультету – Декану Володимиру Миколайовичу Бурдіну, Заступниці декана Марті Євгенівні Мочульській за всебічну підтримку та сприяння проведенню Дебатів, Заступнику декана Роману Станіславовичу Шандрі за активну участь в організації Дебатів та нагородженні переможців.

Всеукраїнські судові дебати з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка є просвітницьким заходом, спрямованим на заохочення студентів-правників до вивчення адміністративного та фінансового права, адміністративного судочинства через моделювання судових засідань за заздалегідь сформульованими фабулами. Учасники поділяються на команди із відповідними правовими позиціями, виходячи із змодельованих у фабулах фактичних обставин, та намагаються обґрунтовано аргументувати свою позицію перед колегією суддів.

Вітаємо фіналістів та переможців ІІІ Всеукраїнських судових дебатів з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка.

Цього року у змаганні взяли участь 10 команд з усієї України!
Судді ІІІ Всеукраїнських судових дебатів з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка відзначили високий рівень підготовки, активність, гострий розум і ентузіазм молодого покоління юристів.

з 10 команд перемогу здобули три команди:
І місце – команда Лексіон (Юридичний факультет ЛНУ ім. І. Франка),
ІІ місце – Ferro et igni (Київський університет імені Бориса Грінченка),
ІІІ місце – Lexus ad Minus (Національний університет “Києво-Могилянська академія”).

Особливо хочемо відзначити фіналістів, які здобули ПЕРЕМОГУ – команду юридичного факультету Лексіон у складі:
Мокрика Мар‘яна – ЮРД 3Б
Струтинського Олега – ЮРД -38⠀
Гірняк Марка – ЮРД 35
Бараняк Віктора – ЮРД 35, який також здобув перемогу як «Найкращий оратор Дебатів».


Також, хочемо відзначити півфіналістів – команду юридичного факультету Руська четвірця (ЮРД 3А) у складі: Юлії Кулеби, Юлії Курочки, Вікторії Степанюк, Дмитра Новак, які здобули особливу симпатію всієї суддівської колегії і запрошення відвідати Восьмий апеляційний адміністративний суд.

Ми щиро вітаємо переможців! Бажаємо їм нехай ці змагання стануть успішним стартом до вершин юриспруденції!