Відбулось урочисте відкриття “Школи юного правника”

22.02.2019 | 19:30

16 лютого в Актовій залі Львівського університету відбулося урочисте відкриття Школи юного правника –проекту юридичного факультету, учасниками якого стали близько 290 школярів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл.

Метою Школи юного правника є створення можливості для школярів старших класів сформувати власне бачення професійного майбутнього, утвердитися у своєму бажанні здобути вищу юридичну освіту, надати учасникам базові знання з найважливіших навчальних дисциплін, які викладаються на перших курсах юридичного факультету та сприяти поступовому переходу школярів від навчання у школах до здобуття вищої освіти.

Відкриття Школи юного правника розпочалось із вітального слова декана юридичного факультету  професора В. Бурдіна, який окреслив особливості роботи різних правничих професій та звернув увагу на те, що участь у Школі буде корисною для усіх, неважливо від обраного фаху у майбутньому, оскільки людина сучасного покоління не може обійтись без знань права.

До слухачів Школи звернулись завідувачі кафедр юридичного факультету. Завідувач кафедри історії держави, права та політико – правових вчень, професор І. Бойко наголосив на необхідних якостях та рисах молодого правника та усвідомленні високої місії, яку повинен нести та кожен, хто пов’язав власне життя із роботою у сфері права.

Завідувач кафедри теорії та філософії права, професор В. Косович звернув увагу слухачів на необхідності отримання фундаментальних теоретичнихзнань, які обов’язково будуть корисними при здійсненні професійної діяльності.

В свою чергу, завідувач кафедри конституційного права, професор П. Гураль розповів про курси, які викладаються кафедрою та підкреслив, що конституційне право сьогодні не лише не втрачає актуальність, а  і є необхідним для розуміння та аналізу державотворчих процесів в Україні та зарубіжних країнах.

Куратор Школи юного правника, заступник декана юридичного факультету, доцент М. Мочульська ознайомила присутніх із особливостями організації роботи школи, її змістовним наповненням та очікуваними результатами. Слухачам було продемонстровано відеоролик про хід роботи Школи у минулому навчальному році.

До слухачів звернулись представники студентських організацій, які розповіли про навчання на юридичномуфакультеті та участь в  громадській діяльності на юридичному факультеті.

На завершення, доц. М. Мочульська  прочитала для слухачів Школи лекцію з конституційного права на тему “Особливості реалізації права на конституційну скаргу в Україні”.