Відбулось обговорення проєкту Закону “Про колективні трудові спори”

10.10.2023 | 13:12

4 жовтня 2023 року на базі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося обговорення проєкту Закону «Про колективні трудові спори».

Обговорення проходило у форматі круглого столу, організованого відділенням Національної служби посередництва і примирення у Львівській області, кафедрою соціального права Львівського університету та Первинною профспілковою організацією працівників ЛНУ ім. Івана Франка.

Захід відбувався за модераторства завідувача кафедри соціального права, професора Пилипа Пилипенка.
Учасниками стали науковці, практикуючі правники, а також представники профспілкових організацій.

Під час обговорення було окреслено низку питань, зокрема:
⁃ структура проєкту Закону «Про колективні трудові спори» і його переваги;
⁃ необхідність законодавчого закріплення та реалізації прав сторін соціального діалогу на колективні дії у випадках конфліктів інтересів;
⁃ недостатність визначення відповідальності сторін колективного трудового спору за ухилення від примирних процедур та ін.

Згодом експертами було акцентовано увагу на перевагах цього Закону: для роботодавців, для працівників та для держави зокрема.

Ближче до завершення зустрічі відбулась дискусія стосовно даного проєкту Закону і окремих його положень, представлення позицій роботодавців і профспілок, а також плідне обговорення учасниками висвітлених упродовж заходу проблем, яке плавно переросло в підбиття підсумків.