ВІДБУЛАСЯ ОН-ЛАЙН ЗУСТРІЧ ІЗ АМЕРИКАНСЬКИМ АДВОКАТОМ

18.05.2022 | 16:00

18.05.2022 р. з ініціативи проф. Володимира Решоти та за сприяння адміністрації Юридичного факультету відбулася он-лайн зустріч студентів, аспірантів та викладачів юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка з практикуючим американським адвокатом Jeffrey Lovitky. Темою зустрічі було визначено «Адміністративне право у Сполучених Штатах Америки».

Під час свого виступу пан Lovitky окреслив особливості адміністративного права у правовій системі Сполучених Штатів Америки, а також визначив особливості процедури оскарження та відшкодування збитків, заподіяних федеральними агентствами США як представниками уряду (тобто, суб’єктами владних повноважень). Особливе зацікавлення у учасників викликало обговорення на основі власного успішного досвіду американського адвоката щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності американських федеральних урядових органів. Однією з визначальних у його кар’єрі справ була за позовом до Федерального Казначейства США з вимогою змінити дизайн купюр американських доларів, шляхом підвищення їхньої інклюзивності для використання особами з інвалідністю (незрячих або з вадами зору).
У ході обговорення учасники поставили багато запитань, які дозволили спікеру додатково до його основного викладу охарактеризувати особливості судового та позасудового оскарження у справах проти федеральних виконавчих органів влади, а також виявити спільні проблеми оскарження та судочинства у захисті прав, свобод та законних інтересів осіб приватного права у взаємовідносинах з органами публічної адміністрації.

Висловлюємо подяку пану Lovitky за участь у сьогоднішньому заході, присвячений час навчанню і зацікавленню українських чинних та майбутніх правників, а також за підтримку України у ці часи.