Відбулася презентація Звіту з моніторингу адміністративного судочинства в Україні

02.02.2020 | 15:17

30 січня 2020 року у Львівському університеті відбулася презентація Звіту з моніторингу адміністративного судочинства в Україні, організаторами якої стали юридичний факультет Львівського університету, Восьмий апеляційний адміністративний суд та Проект Європейського Союзу “Право-Justice”. З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Львівського університету професор Володимир Мельник, який підкреслив важливість проведення  в Університеті заходів із залученням практикуючих юристів та міжнародних експертів та ствердив намір Університету продовжувати співпрацю у різних формах.

Участь в заході взяв Голова Касаційного адміністративного Суду у складі Верховного суду, доктор юридичних наук Михайло Смокович, який поділився з учасниками власними міркуваннями подальшого розвитку адміністративної юстиції в Україні та окреслив ряд напрямків, над удосконаленням яких варто працювати в першу чергу.

Державний експерт Міністерства юстиції України Володимир Чабан презентував Моніторинговий звіт Міністерства юстиції України щодо ефективності застосування положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Під час заходу також відбулася презентація та обговорення експертного Звіту Проекту ЄС “Право-Justice” з моніторингу Адміністративного судочинства в Україні.Під час заходу також відбулася презентація та обговорення експертного Звіту Проекту ЄС “Право-Justice” з моніторингу Адміністративного судочинства в Україні.

З презентаціями виступили міжнародні експерти: Бартош Войцеховскі, доктор юридичних наук, суддя фінансової палати Вищого адміністративного суду Польщі, Едіт Целлер, президент Асоціації європейських адміністративних судів, суддя Адміністративного суду Відня та Віргіліус Валанчіус, суддя Суду справедливості ЄС. У заході також взяли участь викладачі та аспіранти юридичного факультету Львівського університету.