Відбулася Міжнародна конференція «Адміністративна юстиція в Польщі та в Україні: порівняльні аспекти»

30.09.2019 | 18:57

27 вересня 2019 року в Дзеркальній залі Львівського університету відбулася міжнародна конференція за участю суддів Верховного Суду та адміністративних судів, суддів Верховного Суду Республіки Польша, членів Вищої Ради Правосуддя та академічної спільноти. Темою конференції стала адміністративна юстиція в Україні та Республіці Польща.


З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Львівського університету професор Володимир Мельник, ствердивши наміри Університету до подальшої співпраці з представниками судової гілки влади та підкресливши важливість місії, яку здійснюють судді у своїй діяльності.

Вступне слово також виголосив Михайло Смокович, д. ю. н., голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду України, заслужений юрист України, член Комісії з питань правової реформи при Президентові України; Маркіян Мальський, к.ю.н., голова Львівської обласної державної адміністрації; Наталія Блажівська, к.ю.н., президент Міжнародної фіскальної асоціації (IFA Ukraine), віце-президент Всеукраїнської асоціації адміністративних суддів, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, член Комісії з питань правової реформи при Президентові України; Олег Заверуха, к.ю.н., голова Восьмого апеляційного адміністративного суду; Кшиштоф Вінярскі, к.ю.н., суддя Фінансової палати Верховного адміністративного суду Польщі, голова Ради університету гуманітарних та природничих наук у Ченстохові; Марта Мочульська, к.ю.н, зступник декана юридичного факультету Львівського університету.

В ході конференції учасники дискутували про окремі аспекти правового регулювання трансферного ціноутворення та судової практики у цій категорії справ, форм протидії уникненню оподаткування, судову медіацію в податкових спорах, представництво в адміністративному процесі, дискрецію у діяльності фіскальних органів, адміністративний розсуд у податковому провадженні.


З доповідями також виступили представники кафедри адміністративного та фінансового права юридичного факультету Львівського університету д. ю. н. Володимир Решота та к. ю. н. Олег Ільницький.