Відбулась Всеукраїнська конференція «Місце і роль видатних випускників юридичного факультету Львівського університету в національній та європейській історії»

25.04.2024 | 20:29

Сьогодні, 25 квітня 2024 р., за ініціативи юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка та кафедри історії держави, права та політико-правових учень відбулась друга наукова конференція

«МІСЦЕ І РОЛЬ ВИДАТНИХ ВИПУСКНИКІВ ЮРИДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ЛЬВІВСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ В НАЦІОНАЛЬНІЙ ТА ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ІСТОРІЇ».

До роботи конференції долучились академіки, професори, доктори наук та філософії і здобувачі вищої освіти зі Львова, Харкова, Кривого Рогу, Києва, Одеси, Тернополя, Вінниці та Чеських Будейовиць (Республіка Чехія).

З вітальним словом виступили декан юридичного факультету професор Володимир Бурдін та завідувач кафедри історії держави, права та політико-правових учень професор Ігор Бойко. Вони відзначили, що ця конференція є надзвичайно актуальною, адже вона має на меті проаналізувати внесок видатних випускників юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка в історію українського державотворення, визначити їхню роль в національній та європейській історії, їхню активну громадську, політичну та державну діяльність, боротьбу за правду, свободу, за свою державу, яка триває в Україні до сьогодні. Професійна та державотворча діяльність видатних випускників юридичного факультету Львівського університету, їх високого рівня свідомий патріотизм, загострене почуття справедливості, відповідальності за долю рідного народу є зразком, своєрідним еталоном для сучасного покоління українців.

Учасники конференції обговорили широке коло питань: життєвий і творчий шлях видатних випускників юридичного факультету Львівського університету, політичну і державотворчу діяльність видатних випускників, їхній внесок у становлення та розвиток різних галузей права права, професійну та наукова діяльність видатних випускників юридичного факультету Львівського університету та їхній внесок у розвиток юридичної освіти у державах Європи, участь випускників юридичного факультету Львівського університету у національному відродженні, в міжнародних установах і організаціях тощо.

Присутні відзначили, що звернення до такого історичного досвіду є запорукою гідного майбутнього України. Зважаючи на практичне значення конференції, ухвалили продовжити наукове переосмислення діяльності випускників юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Програма конференції.

Збірник тез конференції.

Фотогалерея.