Відбулась всеукраїнська наукова конференція “Наукова та громадська діяльність професора Володимира Гавриловича Сокуренка…”

29.01.2021 | 11:53

28 січня 2021 р. з ініціативи кафедри історії держави і права, політичних та правових учень юридичного факультету ЛНУ імені Івана Франка та з підтримки Міжнародної асоціації істориків права, відділу історико-правових досліджень Інституту держави і права імені В. М. Корецького відбувалася Всеукраїнська наукова конференція на тему: «Наукова та громадська діяльність професора Володимира Гавриловича Сокуренка: до 100-річчя від дня народження вченого та з нагоди 360-ліття Львівського національного університету імені Івана Франка».

Конференція проводилася в рамках циклу щомісячних наукових заходів Міжнародної асоціації істориків права за підтримки Комісії історії українського права при Президії НАН України і відповідно до планової наукової тематики відділу історико-правових досліджень Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України та кафедри історії держави, права та політико-правових учень  юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Робота конференції проводилася у 4 панелях: 1. Спогади колег і учнів як джерела наукової біографії професора В. Г. Сокуренка; 2. Життєвий і творчий шлях професора В. Г. Сокуренка мовою документів; 3. Теоретико-правові, наукознавчі та педагогічні аспекти творчості В. Г. Сокуренка; 4. Державно-правова думка України в науковій спадщині В. Г. Сокуренка.

Про професора Сокуренка В.Г. як учня і колегу в свої виступах згадували професори юридичного факультету, зокрема: Б.Й. Тищик, В.Т. Нор,  П.М. Рабінович, З.В. Ромовська, В.М. Косович, В.П. Кіселичник, М.М. Кобилецький, О.С. Яворська.

Про життєвий і творчий шлях професора В. Г. Сокуренка мовою документів з доповідями виступили  професор Бойко І.Й., професор Усенко І.Б., доцент Рекотов П.В., старший науковий співробітник Іванова А.Ю.

Про теоретико-правові, наукознавчі та педагогічні аспекти творчості В. Г. Сокуренка зазначили у своїх доповідях професорка Крестовська Н.М., доцентка Липитчук О.В., старший науковий співробітник Бондарук Т.І., доцентка Єфремова Н.В.

Про державно-правову думку України в науковій спадщині В. Г. Сокуренка виступили доцент Коваль А.Ф., старший науковий співробітник Музика І.В., доцентка Шевчук Л.Е., доцентка Моряк-Протопопова Х.М.

У роботі конференції взяло участь понад 40 учасників, які відзначили значний внесок професора В. Г. Сокуренка для розвитку юридичної науки та освіти України.