Відбулась науково-практична студентсько-аспірантська конференція «Україна сьогодні і завтра: правові трансформації на шляху до ЄС»

09.12.2022 | 15:46

8 грудня 2022 року у Науковій бібліотеці Львівського національного університету ім. Івана Франка відбулась науково-практична студентсько-аспірантська конференція «Україна сьогодні і завтра: правові трансформації на шляху до ЄС», організована Науковим товариством студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених юридичного факультету та Громадською організацією «Об’єднання студентів-правників».

Науково-практична конфренція відбувалась у змішаному форматі: учасники мали можливість долучитись до конференції також і через платформу Zoom.

З вітальним словом до присутніх звернулись декан юридичного факультету, професор Володимир Миколайович Бурдін та заступник декана юридичного факультету, доцент кафедри адміністративного та фінансового права, науковий порадник Наукового товариства Роман Станіславович Шандра, які привітали Наукове товариство з початком роботи, побажали учасникам конференції плідної праці та подальших наукових здобутків.

Учасники конференції висвітлили найбільш актуальні проблеми сьогодення та окреслили майбутні перспективи. Були представлені доповіді на різноманітні теми, зокрема, але не виключно:

  • Електронні довірчі послуги: правове забезпечення взаємного визнання між Україною та ЄС
  • Реформа децентралізації в Україні: визнання від ЄС та досвід країн Європи
  • Стратегія національної безпеки України та її реалізація в умовах посилення євроінтеграційних процесів
  • Публічне адміністрування:правові основи реформування у контексті євроінтеграції України
  • Електронне голосування в країнах ЄС
  • Правові реформи для бізнесу України на шляху до євроінтеграції.
  • Покарання в контексті проєкту нового Кримінального Кодексу: чи відповідає сучасним вимогам інтеграції з європейським законодавством?

Після закінчення кожен учасник отримав сертифікат, що підтверджує участь у конференції.

За результатами конференції буде опубліковано збірник матеріалів.