Відбулась ІІІ Міжнародна студентсько-аспірантська концеренція “Права та свободи людини, які необхідно захищати в постмодерному суспільстві”

18.12.2023 | 14:10

15 грудня відбулась ІІІ Міжнародна студентсько-аспірантська концеренція “Права та свободи людини, які необхідно захищати в постмодерному суспільстві”, організована НТ юридичного факультету Львівського університету.

Розпочалась конференція із вітального слова проректора Жешувського університету – професорки Ельжбети Ферет; опісля виступив декан юридичного факультету Орадського університету – доцент Крістіан Міхес, а також заступник декана із наукової роботи юридичного факультету Львівського університету – доцент Роман Шандра. Роман Станіславович наголосив на важливості проведення цієї конференції, актуальності тематики у складний для нашої держави час – час війни, а також побажав плідної роботи учасникам та модераторам. Заключною промовою закрила офіційну частину аспірантка катедри соціального права, членкиня Ради НТ юридичного факультету – Дарія Росохата, яка привітала усіх присутніх та розповіла про технічні особливості подальшої роботи.

У конференції взяло участь 70 учасників з різних університетів країн Європи. Зокрема свої наукові рефлексії представляли студенти, аспіранти та докторанти з Бразилії, Румунії, Польщі, Литви, Франції, Італії, Угорщини, Японії, Сербії та України. Модерували роботу дев’яти секцій члени Наукового товариства: Дарія Росохата, Ксенія Сенишин, Маркіян Либа, а також наші колеги – Владислав Краснюк та Олександр Денчук, представник Жешувського університету – доц. Катаржина Швед, представники Орадського університету – доц. Крістіан Міхес, доц. Клаудія Тімофті та доц. Оана Міхайла. Доповіді учасників стосувалися різних тем, зокрема правового аналізу штучного інтелекту в кримінальному судочинстві, захисту репутації юридичної особи в Румунії, обмеження пересування громадян на території ЄС, гібридної судової системи в Республіці Косово, регулювання мови ворожнечі у Facebook, прав жінок на розлучення в ісламських країнах, захисту прав цивільного населення у міжнародних збройних конфліктах та ін.   

За результатами конференції усі учасники отримають електронні сертифікати та електронний збірник з тезами доповідей. НТ юридичного факультету висловлює велику подяку в організації конференції Дарії Росохатій, Роману Шандрі, а також Юлії Гриньків за послідовний переклад промов на офіційній частині.

Долучайтесь до Наукового товариства, щоб творити науку разом!

Gloria scientiae!

Фотогалерея