В межах ELSA Day відбувся захід «Гарантії дотримання прав внутрішньо переміщених осіб: законодавче закріплення та стан реалізації»

02.12.2016 | 19:26

30 листопада 2016 року о 15.00 у 210 аудиторії юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка відбувся ELSA Day – захід, котрий щороку організовується усією мережею ELSA.

Під час нього уся мережа ELSA, 43 національні та 300 локальних груп, співпрацюють для організації єдиного форуму з прав людини, в рамках якого у всій Європі відбуваються заходи об’єднанні однією темою.

Цьогорічною темою ELSA Day є міграційне право.

ELSA Lviv організувала захід у формі Моделі Виконавчого Комітету Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців на тему: «Гарантії дотримання прав внутрішньо переміщених осіб: законодавче закріплення та стан реалізації».

Учасники отримали змогу виступити у ролі доповідачів. Зокрема, дослідили такі питання, як проблеми реалізації прав внутрішньо переміщених осіб, особливості їх працевлаштування та забезпечення житлом, а також запропонувати програму допомоги ВПО.

Також, варто зазначити, що захід відбувся за підтримки КримSOS, громадської організації, яка є виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців.

Спікерами на заході виступили Гончаров Володимир Вікторович, а також Ільницький Олег Володимирович.

tdjei_b8spa 6scldricboq