Успішні випускники Школи Польського та Європейського Права 2021/2022 року взяли участь у стажуванні у Республіці Польща

26.09.2022 | 19:07

 

На підставі договору про співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Ягеллонським університетом в Кракові (Республіка Польща), в рамках спільного проекту Школа Польського та Європейського Права успішні випускники Школи 2021/2022 року – Дасюда Анна (група ЮРД – 21с), Бригарда Марта (група ЮРД – ЗГс), Бура Аліна (група ЮРД – 44с), Нос Юлія, Полюх Романа, Лепко Ліза (група ЮРД – 47с), а також аспірантка кафедри теорії та філософії права Зварич Анастасія взяли участь у стажуванні у Республіці Польща.

З 11 вересня до 15 вересня 2022 р. студенти брали участь у програмі Szkoła Letnia Prawa 2022 «Regulacje wspierające konkurencyjność gospodarki», що реалізувалась при Інституті Аллерханда (Instytut Allerhanda) з гранту DIALOG Міністерства освіти і науки Республіки Польща у місті Варшава.

Програма була присвячена нормам, які посилюють конкурентоспроможність економіки у Республіці Польща.  

Школу розпочали вітальним словом доктора Войцех Роговський (Instytut Allerhanda) та професорки Малгожати Подрецької (Rada ds. Przedsiębiorczości przy Prezydencie RP).

Викладачами проекту були науковці та юристи-практики Республіки Польща, а саме професор Краківської академії імені Анджея Фрич-Моджевського Конрад Когутек («Jakie czynniki decydują o konkurencyjności prawa? Konkurencyjność prawa antymonopolowego»); доктор Аріель Муха та доктор Паула дель валь Таленс з Юридичний факультет Університету Валенсії («Regulacyjne laboratorium – prawo spółek prywatnych zamkniętych na przykładzie Polski i Hiszpanii»); професор Варшавського університету Яцек Ястшембський («Anglo-amerykańskie standardy kontraktowe a konkurencyjność krajowych porządków prawnych jako jurysdykcji transakcyjnych»); професор Юридичний факультет Віденського університету Вальтер Рехбергер, юридичний факультет Віденського університету  («Austriacka reforma prawa arbitrażowego jako przykład konkurencji między systemami prawnymi») та інші. 

В рамках проекту студенти відвідали Верховний суд Польщі (Sąd Najwyższy Rzeczypospolitej Polskiej) — вища судова інстанція в Польщі у цивільних і кримінальних справах для судів загальної юрисдикції та поспілкувались про історію суду, структуру суду та особливості розгляду справ у Верховному суді Польщі із Першим Президентом Верховного Суду (від 26 травня 2020 року) пані Малгожатою Мановською (Małgorzata Manowska).

Також, студенти відвідали юридичу фірму «Kubas Kos Gałkowski» (далі — «KKG»). Зустріч розпочалася з привітання гостей адвокатом Павлом Сікорою, керуючим партнером варшавського офісу KKG, який потім ознайомив учасників із діяльністю юридичної фірми.

У другій частині зустрічі юристи KKG Анета Павловська та Вероніка Нєжек, провели навчальний курс із пошуку та використання баз правової інформації. Студенти також отримали електронні матеріали – посібник з практичними вказівками з питань, що піднімалися під час семінару, та інформаційні брошури про діяльність KKG українською мовою.

З 15 вересня до 18 вересня 2022 року  студенти брали участь у програмі «Common Dialogue For A Shared Future», що реалізувалась з гранту DIALOG Міністерства освіти і науки Республіки Польща у місті Краків.

Мета проекту «Спільний діалог заради спільного майбутнього» — розбудова майбутнього, яке базується на повазі, діалозі та примиренні.

Учасниці взяли участь у чотириденному Design Thinking Session інтенсиві та поділились своєю точкою зору щодо діалогів і викликів, пов’язаних з екстремальним ставленням у нашому суспільстві.

Разом із польсько-німецько-українськими групами жінок-лідерок, учасниці працювали над питанням визначення екстремальних поглядів у наших суспільствах, над тим, що їх викликає та як їм протистояти.

 

Дякуємо координаторам Школи польського та європейського права доц. Мостовому А.С. (Львівським національним університетом імені Івана Франка) та п. Христині Потапенко (Ягеллонський університет)!