УЧАСТЬ ПРОФЕСОРА КАФЕДРИ У VII ХАРКІВСЬКОМУ МІЖНАРОДНОМУ ЮРИДИЧНОМУ ФОРУМІ

03.10.2023 | 16:43

Професор кафедри адміністративного та фінансового права, доктор юридичних наук Андрій Школик в якості спікера взяв участь панельній дискусії «Оновлення адміністративно-деліктного законодавства в Україні: актуальні ідеї та їх обговорення» в рамках VII Харківського міжнародного юридичного форуму, що відбувся 26 вересня 2023 року на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого у партнерстві з Національною академією правових наук.

У своєму виступі, професор Андрій Школик наголосив, що новий проєкт Кодексу України про адміністративні проступки усуває чималу частину недоліків чинного регулювання і є спробою повноцінної систематизації адміністративно-деліктного законодавства; Професор підкреслив, що ухвалення нового проєкту Кодексу, після фахового доопрацювання є необхідним кроком, який повинна зробити Верховна Рада України, незважаючи на тривалу затримку. Найбільш дискусійним у законопроєкті залишається питання визначення кола органів, уповноважених розглядати справи про адміністративні проступки та приймати відповідні рішення.

У дискусії взяв участь Заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук.

*Харківський міжнародний юридичний форум було засновано у 2017 як відкриту міжнародну платформу для обговорення проблем, найбільш актуальних для світової юридичної спільноти. Сьогодні Форум – це один із найбільш авторитетних юридичних заходів, до участі у якому запрошуються найвидатніші юристи-науковці, що представляють Українські та Європейські Університети. Цьогоріч, участь у Форумі взяли представники дев’яти європейських університетів.