У СВІТ ВИЙШЛА НОВА МОНОГРАФІЯ к.ю.н. Галини Заболотної «СЕРВІТУТИ У РИМСЬКОМУ ПРАВІ ТА ЇХ РЕЦЕПЦІЯ У ПРАВІ УКРАЇНИ»

21.10.2017 | 14:04

Завершення тижня відзначилося черговою гарною новиною у науковому середовищі нашого факультету та кафедри адміністративного та фінансового права – вихід монографії кандидата юридичних наук, асистента кафедри адміністративного та фінансового права Г.І. Заболотної на тему «Сервітути у римському праві та їх рецепція у праві України». Науковим консультантом роботи виступив доктор юридичних наук, професор М.М. Кобилецький. Вказана наукова праця ґрунтується на матеріалах кандидатського дисертаційного дослідження автора, присвяченого проблемам регулювання питань сервітутів у римському праві, норми якого є класичною універсальною основою основних інститутів приватного права сьогодення, а також історично-порівняльному аналізу рецепції вказаних норм у джерелах правового регулювання, що діяло на території України. Завдяки такому широкому предмету дослідження, робота справді буде цікавою для ознайомлення фахівцям з правознавства чи історії, а також усіх, хто хоче розширити власний світогляд.

Монографія є не лише значимим професійним здобутком її автора, але й результатом роботи усіх науковців факультету, що були причетними до виконання дисертаційного дослідження Галини Ігорівни Заболотної.

Щиро вітаємо Галину Ігорівну Заболотну з підкоренням цієї наукової вершини, бажаємо їй, щоб вказана монографія ознаменувала майбутній шлях та успішні результати роботи як блискучого дослідника, вченого-правника, педагога.