У Школі польського та європейського права для студентів та викладачів Юридичного факультету виступив з лекціями проф.Фридерик Цолль

01.04.2021 | 16:05

26-27 березня у Школі польського та європейського права для студентів та викладачів Юридичного факультету виступив з лекціями проф.Фридерик Цолль.

Фредерік Цолль – відомий вчений і практик, визнаний фахівець з цивільного права та порівняльного правознавства, професор Ягеллонського університету в Кракові (Польща) та Університету в Оснабрюк (Німеччина), член Комісії з кодифікації цивільного права Польщі в 2011-2015 роках, Комітету юридичних наук Польської Академії Наук, групи Acquis з принципів європейського договірного права, Європейського інституту права (ELI) і Міжнародної академії порівняльного права. Він є учасником різних проектів, присвячених приватному праву ЄС, це і Дослідницька група з приватного права ЄС – Acquis Group та Проект Леонардо да Вінчі, також редакційної групи з розробки типових правил незалежності судової влади (Ліхтенштейн, Єрусалим, Краків) та арбітром Арбітражного трибуналу при Польській Торговій Палаті.

Під час лекцій проф.Фридерик Цолль охарактеризував не тільки нормативні стандарти але і проблематику приватного права. Представлено аналіз нормативних стандартів проведення гармонізації у різних країнах Європи, в тому числі і країнах Центрально-східної Європи. Головний акцент зроблено на проблематиці розробки Кодексу приватного договірного права Європейського Союзу.

Особливу увагу професор приділив приватним кодифікація, порівнюючи підходи різних науковців, зокрема комісії Ландо і фон Бара, групи Acquis Джанмарія Аяні і Ганса Шульте-Нольке і звичайно ж, роботи проф.Уве Кішеля (Uwe Kischel). Проф.Фридерик Цолль, окрім всього, також розказав про роботи вдосконалення приватного законодавства у Сполучених Штатах Америки, зокрема в Американському Інституті Права.