Студенти Університету перемогли у найбільшому конкурсі з міжнародного права

12.02.2018 | 18:26

Команда студентів юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка вперше в історії перемогла у національних відбіркових раундах найпрестижнішого у світі змагання серед студентів-правників імені Філліпа Джессапа (Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition).

Цей конкурс проходить у формі відтворення судового слухання справи в Міжнародному Суді ООН. Завдання команд – підготувати письмові та усні позиції у спорі двох вигаданих держав. Разом з тим протиріччя між такими державами – цілком реальні. Цьогоріч справа стосується незаконного виробництва ядерної зброї та виникнення регіональної ядерної загрози.

Конкурс імені Філліпа Джессапа проводяться щорічно з 1963 року. Зараз в ньому бере участь понад 600 команд з більш ніж 100 країн та адмініструється International Law Students’ Association. Українські відбіркові раунди відбуваються з 1994 року і цьогоріч за право представляти Україну на фіналі у Вашингтоні змагались команди з 10 університетів зі всієї країни. В фіналі національного раунду команда ЛНУ ім. Івана Франка змагалась з минулорічним національним чемпіоном – командою КНУ ім. Тараса Шевченка (Інститут Міжнародних Відносин).

До складу команди нашого Університету входять студенти 4-го курсу юридичного факультету: Василина Бельо та Тарас Сивак, та студенти 3-го курсу юридичного факультету Наталія Савула, Анна Ярега, Володимир Романенко. Тренери команди Володимир Сологуб, Йосиф Іванюк, Іван Шийка. Факультетська спільності щиро вітає команду та бажає гідно представити Україну на фінальному етапі змагань у Вашингтоні!