Студентки пройшли успішно стажування у секретаріаті Вищої ради правосуддя

05.04.2021 | 18:39
Студентки юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка – Анна Дяків та Інна Ткачук – успішно пройшли стажування у секретаріаті Вищої ради правосуддя як переможці І Всеукраїнського студентського конкурсу з вирішення судового спору та написання судового рішення.

Метою стажування було ознайомлення зі специфікою діяльності Вищої ради правосуддя та набуття практичного досвіду роботи на державній службі. Проходження стажування з 1 березня по 26 березня 2021 року поділялося на теоретичну і практичну частини.

Теоретична частина стажування полягала в ознайомленні із засадами діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя та вивченні норм законодавства. Практичний етап стажування полягав у вивченні порядку розгляду і вирішення дисциплінарних проваджень, систематизації та оформлення матеріалів дисциплінарних справ, ознайомленні з ухвалами Дисциплінарних палат про залишення без розгляду та повернення дисциплінарної скарги, про відкриття дисциплінарної справи, рішеннями про відмову у відкритті дисциплінарної справи, про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності, про відмову у притягненні до дисциплінарної відповідальності.


Протягом чотирьох тижнів студентки також набували практичних навичок складання проєктів документів, відвідували засідання Першої, Другої, Третьої Дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя та засідання Вищої ради правосуддя.