Студентки юридичного факультету Оксана Стадник та Соломія Козак – фіналісти ІІ-го туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з інтелектуальної власності

23.06.2023 | 22:28

ІІ-й тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Інтелектуальна власність» у 2022/2023 навчальному році проводився на базі Національного університету «Чернігівська політехніка». Для участі в конкурсі надіслано 28 наукових робіт від 34 авторів із 19 закладів вищої освіти України.

Участь у конкурсі взяли також дві студентки з-го курсу юридичного факультету – Оксана Стадник та Соломія Козак, науковим керівником яких був доктор філософії у галузі права, асистент кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права Суханов Максим Олександрович.

Оксана Стадник презентувала доповідь на тему «Проблеми правової охорони обʼєктів, створених штучним інтелектом», у якій вона дослідила особливості штучного інтелекту як комп’ютерної програми, ймовірність визнання його суб’єктом права на поточному етапі розвитку та проаналізувала правовий режим об’єктів інтелектуальної власності, які він генерує.

Соломія Козак виступила з темою «Косплей і авторське право», в межах якої вона розглянула перспективи розвитку косплею в Україні і його законодавчого регулювання.

За результатами конкурсу Оксана Стадник здобула ІІ-ге місце та нагороджена дипломом ІІ-го ступеня, а Соломія Козак – грамотою «За практичну спрямованість наукового дослідження».

Адміністрація юридичного факультету щиро вітає фіналісток і бажає їм подальших успіхів у навчанні та науковій роботі.