Студентка юридичного факультету стала переможцем міжнародних судових дебатів

19.04.2017 | 09:49

З 1 по 7 квітня 2017 року студенти юридичного факультету Мисишин Анна, Ковальчук Юлія та Ратич Станіслав взяли участь в засіданні модельного міжнародного кримінального суду в рамках міжнародного проекту MICC (Model International Criminal Law),  яке в цьому році було проведено в Республіці Польща. Дані дебати проводилися англійською мовою та є аналогом засідання Міжнародного кримінального суду в Гаазі та мають на меті вивчення та дослідження проблем міжнародного кримінального права, а також привернення уваги до тяжких злочинів з точки зору міжнародної спільноти, таких як: геноцид, воєнні злочини та злочини проти людяності. Студенти мали змогу представляти сторони захисту, прокурорів та суддів, а також аналізувати типові справи, які розглядалися названим судом.

За підсумками попереднього конкурсу в засіданнях прийняли участь 40 студентів з 9 країн: України, США, Ізраїлю, Індії, Німеччини, Філіпін, Білорусі, Польщі та Хорватії.

Команда в складі Мисишин А, Ковальчук Ю. та Ратич С. вже представляла Україну в 2016 році на судових дебатах з міжнародного кримінального права в м. Нюрнберзі (ФРН).

Судові дебати в м. Кжижові проходили за іншою схемою. Учасники з різних країн, шляхом жеребкування були поділені на кільки команд з трьох осіб. За підсумками заключного раунду команда в складі Мисишин Анни (Україна), Omri Shaiev (Ізраїль), Destini Faye (Філіпіни) стала переможцем судових дебатів.

Вітаємо переможців з успішним представленням юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка і перемогою в міжнародних судових дебатах!