Студентка юридичного факультету Кухтій Софія взяла участь у Асамблеї держав-учасниць Римського статуту Міжнародного Кримінального суду

19.12.2019 | 20:25
2-8 грудня 2019 року у м. Гаага відбулась 18та Асамблея держав- учасниць Міжнародного Кримінального суду. Це найвищий орган управління Міжнародного кримінального суду, що відповідає за нагляд та ухвалення рішень, що стосуються всіх аспектів діяльності Суду, визначення напрямків його функціонування та вдосконалення.
Цього року засідання було особливо важливим, оскільки Суд зазнає значного політичного впливу з метою його дестабілізації та унеможливлення здійснення його мандату.
Саме тому робота впродовж тижня була спрямована на вироблення стратегії протидії цьому впливу, залучення незалежних експертів для оцінки ефективності суду та об`єднання зусиль держав зі всього світу для здійснення міжнародного правосуддя.
Під час 18-ої Асамблеї щодня проходило кілька паралельних заходів і панельних дискусій за участю членів Асамблеї, Міжнародного кримінального суду і громадянського суспільства для обговорення актуальних питань у сфері міжнародного кримінального правосуддя.
Варто зазначити, що в рамках Асамблеї українською делегацією було проведено захід «Відповідальність за найтяжчі злочини: Міжнародний кримінальний суд та інші можливі механізми для України» з ціллю проінформувати світову спільноту  про теперішню ситуацію з розслідуванням міжнародних злочинів у Криму та Східній Україні.
Студентка V курсу Кухтій Софія взяла участь у Асамблеї як делегат від Європейської  асоціації студентів правників (ELSA):
«Участь у 18-й Асамблеї держав-учасниць Римського статуту дала мені навіть більше, ніж можливість зсередини побачити як виглядає спільна боротьба з міжнародними злочинами від яких страждають тисячі людей.
Це була можливість спостерігати на практиці співпробітництво держав з різних частин планети та їх фактичне бажання діяти разом для того, щоб вдосконалити ту систему, яка діє зараз, вжити дієвих заходів, щоб зробити Суд більш ефективним.
Це була можливість зустріти сотні людей, чиє основне бажання – зробити світ безпечнішим та кращим для прийдешніх поколінь.
Нарешті, це дало мені НЕЙМОВІРНО цікаві знайомства, нових друзів,та мотивацію йти до своїх цілей.

І найголовніше, тут я почувалась гордою за свою країну та її представників, які не лише намагаються донести наші проблеми до міжнародної спільноти, але докладають титанічних зусиль, щоб вирішити їх.»