Студент Ростислав Романюк-переможець конкурсу від Конституційного Суду на кращу наукову статтю

21.12.2017 | 21:31

В рамках Всеукраїнського тижня права Конституційний Суд України щороку проводить конкурс на кращу наукову статтю з конституційно-правової тематики, пов’язаної із захистом прав і свобод людини і громадянина. Цього року до Суду надійшло 26 наукових статей, серед яких було визначено три роботи, які заслуговують на особливу увагу, оскільки їх науковий рівень досить високий.

5 грудня у Конституційному Суді України відбулося урочисте засідання, на якому були присутні судді та працівники Секретаріату Суду.

Підсумки конкурсу на зібранні оголосив керівник Секретаріату Конституційного Суду України Ярослав Василькевич. За оцінками журі, до складу якого увійшли члени Редакційної ради „Вісника Конституційного Суду України“, перше місце посів студент 6-го курсу юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Ростислав Романюк (стаття „Право громадян на мирні зібрання як гарантія реалізації інших конституційних прав і свобод людини і громадянина“).

На другому місці – студент 6 курсу Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Петро Нога(стаття „Повноцінне забезпечення права осіб, які направляються в зону бойових дій, на батьківство та/або материнство як конституційна гарантія“).

Третє місце виборов аспірант кафедри конституційного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрій Матат (стаття„Конституційна скарга як інструмент захисту соціальних прав людини, гарантованих Конституцією України“).

В.о. Голови Конституційного Суду України Віктор Кривенко вручив переможцям конкурсу дипломи та пам᾿ятні подарунки.

За матеріалами прес-служби Конституційного Суду