Студент 3 курсу юридичного факультету Калиш Володимир – переможець та найкращий оратор І Національних дебатів з кримінального права імені Юлії Шевченко

23.11.2023 | 14:46

28-29 жовтня у м. Київ відбулись І Національні дебати з кримінального права імені Юлії Шевченко. Захід полягав у моделюванні дискусії щодо конкретного предмета кримінального права, в якій беруть участь дві команди, що представляють протилежні позиції: “За” та “Проти”. До дебатів були залучені 40 учасників, з яких: студенти І-VI курсів закладів вищої освіти України, що навчаються за спеціальностями «Право», «Міжнародне право», «Правоохоронна діяльність» і молоді юристи.

16 команд дебатували на тему актуальних питань кримінального права у стінах КНЕУ та ВАКС. Суддями були визнані фахівці з кримінального права, а саме судді ВАКС, адвокати найкращих юридичних фірм, викладачі провідних університетів України.

Участь у дебатах взяв також студент 3 курсу юридичного факультету  – Калиш Володимир, який разом із своїм колегою із ННІ права КНУ імені Тараса Шевченка Денисюком Романом, представляв команду «Два суб’єкти».

За результатами фінального раунду команда «Два суб’єкти» здобула 1 місце, а Калиш Володимир був визнаний найкращим оратором дебатів та отримав пропозицію пройти стажування у Transparency International Ukraine.

Наукове керівництво з питань кримінального права та свій внесок у підготовку команди здійснював асистент кафедри кримінального права і кримінології Кондра Олександр Ярославович. А свої ораторські навички Калиш Володимир вдосконалював разом із доктором юридичних наук, завідувачем кафедри історії держави, права та політико-правових учень, професором Бойком Ігорем Йосиповичем.