Розпочато реалізацію Проекту “Аналіз прецедентної практики нового Верховного Суду” (за сприяння Програми USAID “Нове правосуддя”)

02.12.2018 | 16:20

На юридичному факультеті розпочато реалізацію Проекту “Аналіз прецедентної практики нового Верховного Суду” (за сприяння Програми USAID “Нове правосуддя”)

Декан юридичного факультету проф. Бурдіна В. М. привітав учасників Проекту із початком його реалізації, пояснив значення для юридичного факультету успішного його втілення, наголосив на організаційному сприянні адміністрації в його реалізації, побажав учасникам успішної та плідної праці.

Проф. Косович В. М. та доц. Ничка Ю. В. представили учасникам проекту мету, завдання та етапи реалізації проекту.

Проф. Бобечко Н. Р. пояснив, що необхідно чітко із процесуальної точки зору розмежовувати поняття обгрунтованості та мотивованості, і у зв’язку з цим визначати завдання аналізу практики Верховного Суду, запропонував визначити чіткі критерії для аналізу аргументованості судових рішень, їх предмету з огляду на завдання та функції Великої Палати Верховного Суду та касаційних судів у складі Верховного Суду. Доц. Стецик Н. В. звернув увагу на необхідність використання теоретичних напрацювань питань аргументованості та їх відмінність від положень процесуального законодавства. Запропонував розробити та уточнити до наступного засідання критерії аргументованості.