​Проведено VIII Всеукраїнську правничу школу з господарського права та судочинства

22.02.2016 | 21:25

20-21 лютого 2016 року в м. Львів, на базі юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка відбулася VIII Всеукраїнська правнича школа з господарського права та судочинства.Учасники зі всієї України слухали висококваліфікованих експертів, практиків та науковців в одній з найперспективніших галузей права. За два дні вони мали змогу дізнатися особливості вирішення господарських спорів, «підводні камені», на які може наткнутися юрист, а також способи їх швидкого розв’язання.

Здобувати нові знання приїхали близько 80 учасників з усієї країни. Важливо також зауважити, що це були не тільки студенти. Серед слухачів Школи були також випускники, практикуючі юристи. Крім того, до Львова завітали і члени Правління Ліги студентів АПУ. Організаційний комітет осередку у свою чергу приклав максимальні зусилля, щоб провести захід на максимально високому рівні, зробити його цікавим і пізнавальним.

VIII Всеукраїнська правнича школа з господарського права та судочинства розпочалася з виступу Tapaca Фартушка, судді Господарського суду Львівської області. За відведений час він пояснив учасникам «Відповідальність за порушення грошових зобов’язань». При цьому пан Тарас підготував короткі задачі, які суттєво допомогли закріпити знання слухачів. Після перерви на каву адвокат АО «Павленко і Партнери», Ростислав Дудяк, розповів про «Недійсність договорів». Надзвичайно цікавими були приклади з практики, що сприяли кращому розумінню теми. Наступна доповідь в рамках заходу була на тему «Правові прогалини процесуальної форми ГПК». Володимир Романів, один із розробників нового проекту ГПК, асистент кафедри цивільного права та процесу юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, звернув увагу на присутні колізії в законодавстві та їх можливе вирішення. Після нього продовжив Олександр Гарагонич, професор академії адвокатури України, директор Юридичної компанії “B & C”, адвокат, правозахисник. Надзвичайно цікавою та практичною була його доповідь на тему: «Правові засади забезпечення безпеки господарських організацій у сучасних умовах». Останнім спікером першого дня був Андрій Гвоздецький, юрист Адвокатського об’єднання «Спенсер і Кауфманн». Його доповідь з оригінальною назвою «Бути «поганим хлопцем»: стратегії та тактики захисту інтересів бізнесу в господарському суді» надзвичайно зацікавила учасників, незважаючи на довгий і насичений день. Першим доповідачем другого дня була Оксана Коцовська, асистент кафедри адміністративного та фінансового права юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, юрист АО «Arzinger». Вона задовільнила жагу знань учасників своєю цікавою лекцією на тему «Банкрутство суб’єктів господарювання: практичні аспекти». Продовжив доповідати у рамках Школи Андрій Гринчук, адвокат, керуючий партнер АО «Юридична фірма «Гринчук та партнери», член Ради Львівського відділення АПУ. Завдяки своїй харизмі та незвичній атмосфері лекції він завоював неабияку зацікавленість учасників до теми «Корпоративна власність приватного підприємства». Після короткої перерви Роксолана Костур, партнер АО «Матвіїв і Партнери», інформативно і доступно представила свою доповідь на тему «Як довести, що Ви праві, або декілька слів про докази у господарському процесі». Завершив Школу своїм виступом на тему «Окремі аспекти судової практики господарського судочинства в сфері корпоративного права» Роман Величко, юрист компанії «Advice Group».

Загалом, цьогорічна Школа була надзвичайно успішною та продуктивною. Львівський осередок Ліги АПУ щиро дякує усім учасникам та експертам, які створили незабутню атмосферу співпраці та дружби.

Окремо висловлюємо подяку за підтримку партнерам заходу: адвокатському об’єднанню «Павленко і Партнери», ТМ «Карпатська джерельна».
До нових зустрічей у місті Лева!

Роман Синюта,
медіа-менеджер Львівського обласного осередку
Ліги студентів АПУ

DSC_0461 DSC_0510 DSC_0560