Проведено семінар в рамках програми обміну студентів “Netzwerk Ost-West”

23.08.2017 | 13:15

З 7 по 19 серпня 2017 року вже вдруге проводилася програма обміну студентів “Netzwerk Ost-West” Львів – Тюбінґен у рамках співпраці між юридичними факультетами Львівського національного університету імені Івана Франка та Тюбінґенського університету Еберхарда Карла (Німеччина). Цього року вісім студентів юридичного факультету, а також двоє студентів факультету міжнародних відносин стали учасниками цього міжнародного обміну студентів.

Цьогоріч тематика семінару була присвячена проблематиці кримінально-правової охорони життя людини. Українську групу в якості наукового керівника очолив заступник декана юридичного факультету, доцент кафедри кримінального права і кримінології Марін О.К. Традиційно, семінар проходив у два етапи: перший тиждень учасники працювали у м. Львові, другий – у м. Тюбінґені. Десять інтернаціональних пар студенів готували наукові роботи німецькою мовою у галузі кримінального права, а в подальшому здійснювали спільну порівняльну презентацію на основі своїх письмових робіт.

Окрім згаданого досвіду науково-дослідницької діяльності, програма включала у себе ознайомлення із правовими системами України та Німеччини, поїздки до державних та міжнародних установ, екскурсії, активне проведення вільного часу. Зокрема, учасники отримали змогу відвідати виправний заклад у м. Ротенбурзі, Європейський парламент у м. Страсбурзі (Франція), а також прогулятися вулицями Штутґарта і Кракова.

Обов’язковою вимогою для участі українських студентів було володіння німецькою мовою на високому рівні, а також навчання на 2-6 курсах правничих спеціальностей у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Для зацікавлених у програмі обміну студентів “Netzwerk Ost-West” Львів – Тюбінґен 2018, прохання слідкувати за наступними оголошеннями.

 

Текст підготували А. Шкодяк та Ю. Піх.