Завершився практичний курс з ІТ права

03.04.2017 | 09:07

Протягом березня 2017 р. на юридичному факультету ЛНУ ім. І. Франка було проведено перший практичний курс з IT права. Організаторами заходу були Львівський осередок Ліги студентів АПУ, кафедра інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права та Львівська правнича школа.
Протягом курсу учасники здобули знання у різноманітних сферах галузі ІТ-права. Першим спікером-експертом була Ольга Джочка (Legal Counsel у N-iX Company), яка протягом майстер-класу розкрила питання договірного регулювання відносин у сфері ІТ. Другим спікером-експертом був Леонід Тарасенко, адвокат, доцент інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права, експерт Львівської правничої школи, який розкрив питання сутності доменних імен та доменних спорів, що можуть виникати у зв’язку з неправомірним використанням торговельних марок і комерційних позначень в назвах веб-сайтів. Третім спікером-експертом в рамках курсу була професор, доктор юридичних наук, завідувач кафедри інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права Олександра Яворська, яка протягом майстер-класу розкрила питання сутності електронних грошей та електронної комерції. Зокрема, Яворська О.С. розповіла про особливості функціонування систем web money, про емісію титульних знаків банківськими установами, про купівлю-продаж права вимоги до банку, що надає право володіння титульними знаками, про основні аспекти здійснення електронної комерції. Четвертий майстер-клас в рамках курсу з ІТ права завершила доповіддю адвокат, партнер юридичної компанії “Бачинський, Коломієць та Партнери”, голова Львівського відділення Асоціації правників України – Валерія Коломієць.Протягом майстер-класу вона розкрила питання сутності електронних доказів у кримінальному провадженні.
Активними учасниками практичного курсу були студенти, викладачі, адвокати та юристи, які бажали поглибити свої знання у сфері IT права. До майстер-класу долучилися більше, ніж 120 учасників.
Кафедра інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права висловлює подяку всім доповідачам-експертам, всім учасникам курсу за численну присутність та активність і Львівському осередку Ліги студентів АПУ та Львівській правничій школі за спільну організацію заходу.