Професор Володимир Коссак взяв участь у науково-практичній конференції “Судовий захист прав та інтересів учасників економічних відносин в Україні: теорія, судова практика та напрями вдосконалення”

09.06.2016 | 14:00

Професор Коссак В. М. взяв участь у науково-практичній конференції “Судовий захист прав та інтересів учасників економічних відносин в Україні: теорія, судова практика та напрями вдосконалення”, яка відбулася 2 червня 2016 у Вищому господарському суді України
2 червня 2016 року до 25-річчя утворення господарських (арбітражних) судів України у Вищому господарському суді України відбулася науково-практична конференція “Судовий захист прав та інтересів учасників економічних відносин в Україні: теорія, судова практика та напрями вдосконалення”.
У заході взяли участь Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, заступники Голови Вищого господарського суду України Сергій Могил і Геннадій Кравчук, заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов, Голова Конституційного Суду України Юрій Баулін, Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Гулько, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, суддя Судової палати у господарських справах Верховного Суду України Іван Шицький, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Голова ВГСУ 1991-2006 рр. Дмитро Притика, судді ВГСУ у відставці Віктор Москаленко та Анатолій Осетинський, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, судді Вищого господарського суду України, керівництво та судді апеляційних і місцевих господарських судів.
Відкрив конференцію Голова ВГСУ Богдан Львов: “Дозвольте від себе особисто та від колективу Вищого господарського суду України привітати з 25-ою річницею утворення господарських (арбітражних) судів України. Переконаний, що Ваша професійність, порядність і відданість справі завжди стоятимуть на варті інтересів Українського народу, принципів верховенства права та утвердження справедливого, незалежного і неупередженого правосуддя. Щиро бажаю міцного здоров’я, успіхів у нашій нелегкій роботі, терпіння, наснаги, подальших досягнень і звершень задля утвердження України як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної, правової держави”.
Під час конференції учасники обговорили актуальні питання щодо проблем реалізації права на захист суб’єктів господарювання та шляхи розвитку господарського процесуального законодавства, перспективи запровадження нових процесуальних інститутів, удосконалення правового регулювання господарських відносин в Україні, необхідності оновлення кодифікації сучасного господарського законодавства з урахуванням світового досвіду.
Під час конференції вручено почесну відзнаку професору, доктору юридичних наук Коссаку Володимиру Михайловичу.

1