Право на життя: Презентація спільного проекту Юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка та ГО “Харківська правозахисна група”

27.02.2023 | 09:53

Юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка та Громадська організація «Харківська правозахисна група» підписали договір про співпрацю.

Харківська правозахисна група (ХПГ) — одна з найстаріших українських правозахисних організацій, яка бере свої витоки з дисидентського руху 70-80-х років.  Місія ХПГ — захищати права людини та основні свободи від посягань з боку держави, а також допомагати державі в утвердженні та захисті цих прав і свобод.

Метою співпраці є  організація та проведення спільних наукових досліджень з проблем і тем, що становлять інтерес для сторін договору, а також взаємне залучення науково-педагогічних працівників та здобувачів до розв’язання конкретних питань, що виникають в процесі досліджень, обговорення їх результатів, розробки та координації спільної наукової діяльності.

Відтак, першим проектом, що буде реалізовано факультетом на Харківською правозахисною групою є проект “Право на життя”.

В межах цього проекту викладачі та студенти юридичного факультету матимуть змогу взяти участь в оцінці та аналізі справ осіб,  які є засудженими до довічного позбавлення волі. 

В рамках проекту відбудеться особиста комунікація з засудженими довічно, дослідження матеріалів кримінальних провадження, комунікація з представниками влади найвищого рівня та багато інших цікавих та різноманітних заходів. 

Куратор проекту від факультету – Завідувач Юридичної клініки та викладач Максим Суханов.

Презентація проекту відбудеться 06 березня о 10.00 на платформі ZOOM.

Усіх охочих просимо зареєструватись для отримання покликання на захід

https://forms.gle/wN5pdPiZrWAc9AVMA