Підсумки презентації проекту “Право на життя”

07.03.2023 | 11:26

В рамках співпраці Юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка та Громадської організація “Харківська правозахисна група” відбулась перша зустріч-презентація проекту “Право на життя”.

Проект “Право на життя” – це спільна ініціатива юридичного факультету з Харківською правозахисною групою щодо дослідження питань, пов’язаних із дослідженням матеріалів кримінальних проваджень, де обвинувачені відбувають покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Проект передбачає залучення студентів Юридичної клініки до аналізу обставин справ, виокремлення аспектів, які не були досліджені судом, а також організації онлайн-зустрічей з ув’язненими. У перспективі проект передбачає підготовку збірки аналітичних матеріалів, а також написання законопроектів щодо вищезгаданої тематики.

 Із вітальним словом до присутніх звернувся декан юридичного факультету, професор Володимир Бурдін, який зазначив на цінності та актуальності такого роду ініціатив, адже питання довічного позбавлення волі стоїть як ніколи гостро. Володимир Миколайович побажав усім учасникам проекту успіхів у дослідженні вказаної проблематики та висловив подяку “Харківській правозахисній групі” за плідну співпрацю з факультетом.

  З учасниками презентації поспілкувався голова ГО Євген Захаров, який висловив вдячність за готовність Юридичного факультету та, Юридичної клініки зокрема, провести масштабне аналітичне дослідження із вивчення справ обвинувачених.           

  Історія окремих в’язнів, презентація сайту “Боротьба за життя”, де висвітлені кейси учасників проекту була предметом виступу Координатора правозахисних програм Андрія Діденка.  Доповідач запропонував клініцистам факультету 17 справ ув’язнених,  які потребують  детальної оцінки та вивчення.     Із завершальною промовою до учасників звернувся Завідувач Лабораторії практичного права “Юридична клініка”, викладач Максим Суханов.  Максим Олександрович висвітлив “дорожню карту” проекту та очікувані результати від поставлених завдань.

 Якщо Вас зацікавила тематика проекту, Ви можете звернутись до Координатора проекту Максима Суханова задля отримання додаткової інформації.